Kategorier:

Familjens jurist är Sveriges största juristbyrå inom privatjuridisk rådgivning. Våra 200 anställda hanterar varje år omkring 25 000 ärenden och vi fortsätter att växa. Framför allt växer vi hela tiden som jurister, genom ständig kompetensutveckling, genom ett mentorsystem för unga medarbetare, genom att stötta och uppmuntra våra jurister att specialisera sig inom ett juridiskt område.Jag gillar människor mer än bolagsrapporter.

Efter att ha arbetat som bolagsjurist i sex år ställde jag mig frågan: Är det verkligen det här jag ska göra med mitt yrkesliv –bolagsfrågor, företagsöverlåtelser, avtalsförhandlingar? Svaret blev NEJ. Jag vill jobba närmare människor, vara betydelsefull och göra skillnad i deras vardag. Jag vill också hinna ha ett normalt privatliv med familj och fritid.

På Familjens jurist är ingen dag den andra lik. Vi jobbar så otroligt brett inom humanjuridik att varje dag blir en utmaning. Ena dagen sköter jag förhandlingar i rätten för att dagen därpå ha klientbesök i en svår skilsmässa med vårdnadsfrågor. Nästa dag är det en dödsboförvaltning och bouppteckning. Det blir juridiska processer och rena konsultationer, dokumentskrivningar och förhandlingar i en mycket stimulerande variation. Som familjejurist får jag också jobba med så mycket mer än juridik. Att veta vad som är rättsligt korrekt är en sak, men i många ärenden har jag flera andra arbetsuppgifter också – att lyssna och möta människor i stor glädje men också i sorg – vilket är både jättesvårt och helt fantastiskt.

På Familjens jurist får jag använda hela mitt register som människa. Det passar mig – jag gillar människor mer än bolagsrapporter helt enkelt!

Susanne Edebäck, bitr. kontorschef Familjens jurist, Stockholms city.

Familjens jurist som arbetsgivare.

Våra anställda ska förvänta sig minst lika mycket av oss som vi förväntar oss av dem. Här får nyanställda jurister direkt ta ett stort eget ansvar – vilket betyder att vi måste matcha det med allt tänkbart stöd i form av mentorskap, vidareutbildning och möjlighet att specialisera sig.

Som alla familjejurister arbetar vi med viktiga händelser och frågor i människors liv och vardag. Just därför vill vi att våra medarbetare också ska kunna kombinera juristyrket med ett eget vardagsliv, där man har tid för familj, fritidsintressen, vänner och allt annat som ger energi till att ha roligt på jobbet.

Hittills har vi lyckats bra eftersom vi är Sveriges största familjejuridiska byrå och fortsätter att växa. Både som jurister och som arbetsgivare.

Välkommen till Familjens jurist!


Inga jobb för stunden.