Kategorier:
Boliden

Senior Bergmekaniker – ta nästa steg i karriären hos Boliden!

till Gruvteknikavdelningen i Boliden

 

Har du en civilingenjörsexamen med fördjupning inom bergmekanik och gedigen erfarenhet av operativt arbete inom gruvor? Vill du ta nästa steg i karriären och bli en del av ett framgångsrikt framtidsföretag där du får vara med och leda utvecklingen? Då har du kommit helt rätt. Läs vidare för att få veta mer om goda utvecklingsmöjligheter, spännande utmaningar och bra sammanhållning.

 

 

Arbetsuppgifter

Få en omväxlande vardag på ett världsledande företag

Som bergmekaniker hos oss på Boliden har du en central roll i vår verksamhet. Här får du en varierad tjänst där vi kan garantera dig att ingen dag är en andra lik. Din huvuduppgift är att stödja gruvorna med din expertkompetens inom bergmekanik. Du kommer även få vara med att utveckla våra arbetssätt inom bergmekanik, initiera och leda FoU, vara mentor för nya bergmekaniker och vara en kontakt gentemot universitet, forskningsinstitutioner och andra företag. Våra gruvor står inför nya utmaningar med ökade brytningsdjup och krav på effektiv produktion, så här har du goda möjligheter att göra stor skillnad. Kort och gott – som bergmekaniker på Boliden får du en bred roll med både sociala kontakter och tekniska utmaningar.

 

Här blir du en del av ett väl fungerande och välkomnande internationellt team med ett öppet klimat och där nya idéer och tankar alltid är välkomna! Vi tror att ett bra lagarbete är nyckeln till framgång, och strävar alltid efter att alla ska trivas.

 

Boliden är ett förändringsbenäget bolag i teknisk framkant med gruvor i absolut världsklass, men vi söker dig som vill hjälpa oss bli ännu bättre! Därför tycker vi det är viktigt att ta tillvara på alla idéer, och ser att du aktivt vill delta på vår resa in i framtiden.

 

Ta nästa steg i karriären hos Boliden som ledare eller specialist

För dig som senior bergmekaniker finns det utmärkta möjligheter att växa och utvecklas hos oss. För dig som är ingenjör finns det dels ett specialistprogram, om du vill fördjupa dig ännu mer inom bergmekanik, och dels ett chefsprogram om du är mer intresserad av ledarskap. I dagsläget har flera av våra ledare börjat sin bana hos oss som bergmekaniker, så om du har viljan och ambitionen så har vi verktygen. Tack vare att vi även har gruvor på flera platser i Europa så finns här även goda möjligheter att få internationell erfarenhet.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig - en erfaren och analytisk lagspelare

Du som söker den här tjänsten ser vi först och främst har en flerårig erfarenhet av operativt arbete inom gruvor. Vi ser även att du har en civilingenjörsexamen med fördjupning bergmekanik, eller en PhD/Lic inom samma område. Mer specifikt så ser vi att du kan exempelvis dimensionera bergrum och bergförstärkning, mätmetoder för bergmekanisk övervakning och olika brytmetoder.

 

Om du även har erfarenhet av projektering, byggande av berganläggningar, projektledning, feasibility studier eller erfarenhet från FoU-projekt så är det starkt meriterande. Eftersom du har arbetat länge inom branschen så ser vi såklart även att du har ett brett kontaktnät och ett bra anseende.

 

Vidare innehar du B-körkort och behärskar svenska väl i tal och skrift. Alternativt så kan du bra engelska men vill snabbt lära dig svenska. Vårt team har medlemmar från alla världens hörn, så internationella sökanden är mer än välkomna! Eftersom du kommer vistas nere i våra gruvor så är det såklart också en förutsättning att du inte har några problem med att vistas under jord.

 

Som person tror vi att du har ett analytiskt sinne och tar dig an ditt arbete med både noggrannhet och metodik. Eftersom du kommer ha mycket interna och externa kontakter, så ser vi att du är kommunikativ, social och positiv. Slutligen tror vi att du är en lagspelare som kan se värdet i att arbeta mot ett gemensamt mål och ta tillvara på allas kompetens!

 

Låter detta som något för dig? Är du vår analytiske och erfarne bergmekaniker? Vänta i så fall inte – utan sök tjänsten redan idag!

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar av tjänsten lämnas av Daniel Sandström, Sektionschef Bergmekanik; tfn +46 910 77 42 26 eller Sunniva Haugen, Avdelningschef för Gruvteknik, tfn +46 910 70 56 94.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, tfn 0910-70 58 45.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 Juli 2020.

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande samt att tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningasdatum om vi hittat rätt kandidat


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 12 maj

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Senior Bergmekaniker – ta nästa steg i karriären hos Boliden!