Kategorier:
Jurek

AWA söker IP Paralegal inom patent

Tycker du att patentprocessen är det mest spännande området inom juridiken? Brinner du för att förbättra, komma med nya idéer och utveckla traditionella arbetssätt? Då får du inte missa chansen att kliva in i ett sammansvetsat Paralegal-team som stöttar och utmanar varandra! AWA söker dig som har erfarenhet inom patentområdet och som vill vara med på deras tillväxtresa.


Arbetsbeskrivning
Som IP Paralegal kommer du att arbeta med engagerade kollegor och tillsammans hjälpa olika kunder i deras patentprocesser, både nationellt och internationellt. Du bidrar med kvalificerad administration och arbetar för att bygga och fördjupa dessa kundrelationer. Rollen innebär många kontaktytor, både med slutkunder, myndigheter och externa ombud.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis bestå i att ta emot och koordinera korrespondens samt bedöma åtgärder, hantera inlämningar till olika myndigheter samt hantera och följa upp tidsfrister, ge enklare rådgivning samt dokumentera information och frister i system.

På AWA kommer du att tillhöra ett sammansvetsat Paralegal-team som består av 20 kollegor som besitter stor erfarenhet inom området. Det är ett socialt gäng som gärna hittar på aktiviteter tillsammans och som delar med sig av kunskap och erfarenheter. Du kommer att rapportera till Head of Team Paralegal Linda Engström. Som ledare är Linda coachande, tillgänglig och har teamet i fokus. Vill du veta mer om Lindas bakgrund? Besök gärna hennes Linkedinprofil på: 
https://www.linkedin.com/in/linda-engstr%C3%B6m-0695332/ 


Vem är du? 
AWA söker dig som har goda kunskaper inom patenträtt och minst tre års erfarenhet inom samma bransch - från byrå, bolag eller liknande. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt och har en god förmåga att organisera och planera ditt arbete. Du förstår vikten av noggrannhet samt är van att prioritera, följa processer och har ett proaktivt förhållningssätt. I din yrkesroll är du kommunikativ, affärsmässig och kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du är flytande på svenska, men det är inget krav.


Varför är AWA ditt nästa steg?
Som IP Paralegal hos AWA blir du välkomnad till en miljö där du möter intressanta innovationsföretag tillsammans med dedikerade kollegor inom patent, varumärken, design och affärsutveckling. Som anställd har du goda möjligheter att vidareutveckla dina personliga och yrkesmässiga färdigheter, bland annat genom löpande utbildningar som erbjuds till samtliga anställda.

Du kommer att vara placerad på AWA:s Stockholmskontor beläget på Jakobsbergsgatan. I denna rekrytering samarbetar AWA med Jurek. För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angeliqa Haapanen på 
angeliqa.haapanen@jurek.se


Om verksamheten
AWA är ett ledande konsultföretag inom IP (immaterialrätt) med närvaro i både Europa och Asien. AWA:s kunder är innovationsintensiva företag – allt från uppstartsföretag till ägare av världens mest kända varumärken och patentportföljer. Med 190 patentingenjörer, jurister och immaterialrättsexperter finns djup kompetens inom såväl immaterialrättsstrategi och juridiska tjänster inom patent, varumärken, design och upphovsrätt. AWA grundades i Sverige 1897 och har i dag 350 medarbetare på 21 kontor i Sverige, Danmark, Belgien, Nederländerna, Schweiz och Kina. År 2019 var omsättningen 840 miljoner kronor. Läs mer på 
www.awa.com

Sökord: Legal Assistant, Paralegal, IP Paralegal, Patent, Juridik, Immateriella rättigheter, Administration, Byrå.

Område: Stockholm
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 maj

Kategorier : Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb AWA söker IP Paralegal inom patent