Kategorier:
Jurek

Koncern Business Controller för Polykemi AB

Polykemi koncernen är familjeägd med rötterna i Ystad och tillverkar kundanpassade plastråvaror, återvunna plastråvaror och miljövänliga plastförpackningsmaterial i egna anläggningar i Ystad, Kunshan (Shanghai) och genom samarbetspartners i USA.

Organisationen är, trots att familjen är operativ, starkt delegerad och medarbetarna uppmanas att såväl ta ansvar som att använda de befogenheter som rollerna innebär. Det dagliga arbetet är starkt präglat av lagarbete och att ingen del i arbetet är viktigare än någon annan.

Antalet anställda i Ystad är ca 220 personer, i de Europeiska dotterbolagen ca 10 personer och i Kina finns ca 90 medarbetare i Shanghai, Chongqing och Chengdu. Koncernomsättningen är drygt 1,3 miljarder SEK och de närmsta framtidsplanerna innehåller uppstart av produktionsverksamheter i Ostrava, Tjeckien och Chongqing, Kina samt projektering av egen utvidgning i USA och Mexico.

Är du redo för nya utmaningar och vill arbeta som Business Controller i en spännande bransch? Då kan det här vara jobbet för dig!

 
Din roll
I rollen som Business Controller kommer du att ansvara för att upprätthålla och utveckla verksamhetsstyrningen inom Polykemi koncernen. Du ansvarar för affärs- och finansiell planering, rapportering och uppföljning av verksamheten samt att leverera analyser och prognoser med fokus på att säkerställa att verksamheten utvecklas enligt plan. Du kommer även att arbeta med utveckling av processer och ekonomiska modeller samt ansvara för en kontinuerlig utveckling av bolagets analys/rapporteringsverktyg. Du rapporterar direkt till VD.


I ditt uppdrag ingår att:
• Tillsammans med VD och Ekonomichef arbeta med att ta fram nyckeltal för uppföljning av koncernen.
• Tillsammans med QE-chef arbeta med att ta fram QE-nyckeltal och hållbarhetsindikatorer för uppföljning av koncernen.
• Tillsammans med Ekonomichef driva budget- och prognos processer
• Delta i due diligence processer
• Ansvarig för att integrera förvärvade eller nystartade bolag i koncernen
• Andra tillfälliga uppgifter inom ekonomiområdet

Du kommer även delta i utvecklingsprojekt inom områden som:
• Månadsrapporter och uppföljning av utfall för koncernens ingående dotterbolag.
• Månadsrapport till Polykemi ABs ledningsgrupp och styrelse
• Övrig finansiell rapportering, analys och uppföljning
• Implementering av koncernövergripande policys, guidelines för finansiell rapportering etc.
• Systemstöd
• Intern kontroll


Vem är du?
Du är en trygg och erfaren person som är van att bygga, utveckla och coacha andra till framgång i en föränderlig och utvecklande miljö. Du får energi av att arbeta tillsammans och skapar genom din person en bra arbetsmiljö. Vi ser att du är Civilekonom med minst 5 års erfarenhet i en likvärdig roll med fokus på verksamhetsstyrning i en internationell miljö. Du har lång erfarenhet av verksamhetsplanering, styrning och prognosarbete samt god insyn i redovisning. Du skriver och talar svenska och engelska flytande. Vi ser gärna att du är en van Excel-användare samt det är meriterande om du har god kunskap i Qlikview.

För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du är en verksamhetsinriktad och analytisk person som har förmågan att se helheten och kan fatta affärsmässiga beslut. Du värdesätter samverkan och dialog samtidigt som du är tydlig i din kommunikation och vågar ifrågasätta och genom lagarbete driva arbetet framåt. Du använder dig av ett strukturerat angreppssätt för att skapa utveckling och förändring. Vi ser även att du är proaktiv med ett starkt driv och engagemang och trivs i en föränderlig miljö med stor möjlighet att påverka. Att du är en prestigelös person med goda ledaregenskaper ser vi som en självklarhet.


Vi erbjuder
En mycket attraktiv och spännande controllerroll med utmaningar och med goda möjligheteter till personlig och professionell utveckling. Hos oss får du möjligheten att växa i rollen. Du kommer att vara en mycket viktig del i vår organisation och vår framtida utveckling.


Din ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Polykemi AB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Bailey på telefonnummer 0707-91 39 80 alternativt via mail: mia.bailey@jurek.se.

Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, så snart som möjligt via www.jurek.se

Område: Ystad
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu
 

Ansök snarast . Arbetsort : Ystad . Publicerat : 18 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Koncern Business Controller för Polykemi AB