Kategorier:
Naturvårdsverket

Enhetschef till miljöskyddsenheten

Vi söker en enhetschef som vill bidra i Samhällsavdelningens arbete med att genomföra miljöpolitiken med bl.a. giftfria och resurseffektiva kretslopp, avfallsfrågor och förorenade områden. I uppdraget ingår vägledning, att utveckla styrmedel och åtgärder, frågor som rör miljöbalken liksom att ta tillvara det allmänna intresset i prövningsärenden vid domstol.

Enheten arbetar för att begränsa miljöpåverkan på framförallt mark och vatten från miljöfarlig verksamhet som t.ex. gruvor och täkter. På enheten finns såväl teknisk/naturvetenskaplig som miljöjuridisk kompetens. I uppdraget ingår även att ge miljöjuridiskt stöd till övriga enheter inom Naturvårdsverket och till regeringen i dess arbete, inklusive inom EU och internationellt.


Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef arbetar du på uppdrag av avdelningschefen med att leda, utveckla och följa upp arbetet på enheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du bidrar till helheten på avdelningen och på Naturvårdsverket. I uppdraget ingår att skapa förutsättningar för samverkan samt att kommunicera och företräda enheten, både internt och externt.

Du har förmåga att skapa tydlighet och riktning i arbetet och bidrar med att utveckla enhetens arbete på både grupp- och medarbetarnivå samt ser till att medarbetarna har rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete. Du medverkar till ett gott arbetsklimat, delaktighet och samverkan med medarbetare och personalföreträdare.


Din kompetens
Vi söker dig som har juristexamen och flerårig erfarenhet från miljörättsligt arbete. Du har tidigare erfarenhet från arbete på myndighet och erfarenhet av att leda andra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du har en hög integritet. Du skapar engagemang och delaktighet i gruppen samt har god förmåga att prioritera och fördela arbetet tillsammans med dina medarbetare.

Du kommunicerar tydligt, välformulerat och engagerat samt har förmåga att hantera media, vilket är viktigt då frågorna på enheten ibland kan dra till sig medial uppmärksamhet. Det är också viktigt att du kan agera lösningsinriktat och ta egna initiativ samt ansvara för att nå uppsatta resultat.

Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet, erfarenhet från arbete på domstol och/eller av kvalificerade miljö- och EU-rättsliga frågor.


Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med ett chefsförordnande om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm eller Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 8 april.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Maria Ohlman, avdelningschef
Gustav Kjellander, facklig representant, ST
Ulla Jennische, facklig ordförande, Saco


Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 8 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 mars

Kategorier : Chef & Ledning Juridik Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Naturvårdsverket

Alla jobb hos Naturvårdsverket

Liknande jobb Enhetschef till miljöskyddsenheten