Kategorier:
NCC

Bolagsjurist med IT-inriktning

Vi söker dig som vill arbeta som bolagsjurist på NCC Development & Operations Services (DOS). Tjänsten som bolagsjurist på NCC DOS erbjuder en stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Som stöd åt IT-funktionen kommer du att arbeta nära verksamheten, våra IT-projekt och leveranser med juridiskt stöd i avtals- och it-rätt.

NCC:s gruppfunktion Development & Operations Services (DOS) leder NCC:s strategiutveckling och större gruppgemensamma förändringsprogram. DOS driver också forskning och innovation och är NCC:s utvecklings- och leveransfunktion för IT och verksamhetsutveckling. DOS, med sina 135 medarbetare, har ett tydligt uppdrag att bygga en bas utifrån vilken NCC kan leverera värde och ta tillvara skalfördelar. Vi uppnår detta genom att skapa smarta och flexibla plattformar baserade på verksamhetens behov. På så sätt stärker vi NCC:s förmåga att anpassa sig och förändras i en allt mer konkurrensutsatt omvärld.

Tjänsten är placerad på NCC:s nya kontor i Solna i Stockholm och resor inom Norden kan förekomma. Rapportering sker till NCC:s CIO.


Dina nya utmaningar

Tillsammans med DOS IT funktioner, IT inköpsansvariga och serviceägare kommer du att arbeta med löpande rådgivning inom ansvarsområdet IT. Du kommer bland annat att upprätta, granska och förhandla många olika typer av IT avtal. Du kommer också att ge rådgivning i IT-relaterade projekt, både komplexa och affärskritiska, vilket kräver förmåga att förstå de tekniska sammanhangen och hitta lösningar som verksamheten kan leva med långsiktigt.

Juristfunktionen på NCC ansvarar även för att ta fram och genomföra relevanta utbildningar inom avtals- och it-rätt för kollegor inom NCC samt aktivt arbeta med att utveckla och hålla avtalsmallar och övriga relevanta dokument uppdaterade och relevanta.

Du arbetar med olika kollegor inom verksamheten och har totalt ca 20 juristkollegor inom NCC i Sverige.
 

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med juristutbildning som har minst 3 års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete i ett större företag eller på advokatbyrå, främst med IT-rätt och kommersiella avtal med fokus på SaaS-avtal.
 

Meriterade förmågor

Du bör ha kunskap om dataskydd och GDPR samt erfarenhet av att teckna personuppgiftsbiträdesavtal.

Erfarenhet av att teckna olika typer av avtal ss cloud-avtal, avtal rörande SaaS, PaaS, tjänste- och licensavtal, systemutvecklingsavtal, IT-konsultavtal, pilotavtal, avsikts-förklaring, outsourcingavtal, IT-projektavtal, agila avtal etc.

Erfarenhet av arbete med IPR och Licensering

NCC är ett nordiskt bolag och avtal skrivs på engelska vilket kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker en person med förhandlingsvana och ett genuint affärsintresse som vill arbeta nära verksamheten i en rådgivande och relationsskapande funktion. Du trivs med att arbeta självständigt och hantera en stor variation av frågor inom olika områden där du blir en integrerad del i affärsprocesserna. Du har förmågan att på ett pragmatiskt sätt bistå med rådgivning som är effektiv, och praktiskt användbar.
 

Kom och väx!

Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

 
Ytterligare information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Österman de Wall på telefon 079-078 72 10eller via mejl till karin.osterman.de.wall@ncc.se. Sista ansökningsdag för att söka tjänsten är den 16:e augusti, urval och intervjuer kommer påbörjas först i mitten av augusti.

Välkommen med din ansökan!
 

Om NCC

NCC utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vi är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa med en omsättning på 58 Mdr SEK och ca 15 500 anställda.

Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan – utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

 

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 juli

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Bolagsjurist med IT-inriktning