Kategorier:

Skogforsk 1 st lediga jobb hos Skogforsk

Alla jobb hos Skogforsk

Visar annonser 1 till 1

Tillbaka till första sidan

Välkommen till Skogforsk

Om Skogforsk


Skogforsk ska tillföra tillämpbara kunskaper, tjänster och produkter som bidrar till ett lönsamt, hållbart svenskt skogsbruk och på så sätt säkerställa viktiga samhällsmål.

Vår forskning spänner över hela skogsbrukets värdekedja, från ett mikroskopiskt pollen hela vägen till industrin. Våra forskare är experter på bland annat förädling av träd som växer bättre och som kan möta framtidens klimatförändringar, bättre miljövård, högre skogsproduktion, effektivare skogsmaskiner som är skonsamma både mot föraren och miljön, effektivare logistik och värdeskapande virkesutnyttjande .

Vår relation till skogsbruket skapar unika förutsättningar för att ny kunskap ska bli tillämpad i det praktiska skogsbruket. Genom kommunikation och olika samarbetsformer vill vi bidra till högre lönsamhet och ett hållbart bruk av skogen.

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen och staten. Totalt är vi drygt 100 anställda, varav cirka 65 är forskare. Vi finns på tre orter, Uppsala (huvudkontor), Sävar och Ekebo.

Läs mer om vad vi gör i Verksamhetsberättelsen